PROJEKCIJA VAŠEG VOĆNJAKA

Voleli bi ste da napravite savremeni voćnjak? Zanimaju Vas troškovi podizanja voćnjaka jabuke? Dovoljno je samo da u formular unesete potrebne podatke (katastarsku opštinu, broj parcele, površinu namenjenu za voćnjak, sortu i tip sadnice, kontakt e-mail) i mi ćemo Vam u roku od par dana poslati projekciju troškova podizanja zasada jabuke.

Za postavljanje 1 ha savremenog voćnjaka je potrebno izdvojiti značajna sredstva. Ukoliko se prate republičke i pokrajinske uredbe ova investicija se znatno smanjuje.

Plant Factory DOO svojim kupcima pruža maksimalnu podršku za pripremu dokumentacije i vodi računa o redosledu poteza da bi ostvarili potrebne subvencije i kredite.

Pripremamo nacrte zasada u konsultaciji sa kupcem i tražimo najekonomičnija rešenja za opremanje voćnjaka.

Najvažnije je da kupcima period do prvog značajnijeg roda u zasadu učinimo što lakšim. Jako puno poljoprivrednika prelazi sa klasične ratarske na intenzivnu proizvodnju, i tu tranziciju od ratara do savremenog voćara se trudimo da isplaniramo, ispratimo i ublažimo. Kvalitetne knip sadnice donose pun rod u trećoj-četvrtoj godini i obezbeđuju brz povrat sredstava. Uz savete stručnjaka iz Italije i Srbije, trudimo se da kupac postiže visoke prinose prve klase jabuke i da zajedno-udruženo vršimo prodaju plodova.

Korišćenjem kredita sa malim kamatama koje nude institucije za podršku poljoprivrede, kao što je npr. Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede, kupac obezbeđuje sebi kupovinu sadnica, sistema za navodnjavanje ili protivgradnog sistema. Za nabavku sistema za navodnjavanje i protivgradnog sistema kupac može da ostvari bespovratna sredstva kod Pokrajinskog  sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u visini od 40% do 60% na iznos bez PDV-a. Po dobijanju bespovratnih sredstava, ista se vraćaju Pokrajinskom fondu za razvoj poljoprivrede i za taj iznos se smanjuje kredit. Za bespovratna sredstva za sadnice se konkuriše kod Uprave za agrarna plaćanja u Beogradu (Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine) i povraćaj je 40% na iznos bez PDV-a.

Za maksimalnu pomoć oko pomenutih bespovratnih sredstava, kredita od Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede ili jeftinog kredita od banke, i ostalih potrebnih poteza prilikom podizanja zasada, sa zadovoljstvom Vam stoji na raspolaganju PLANT FACTORY DOO.

UkolikoVam je potreban savet ili informacija javiti se na broj telefona 064-241-8791.

Primer projekcije voćnjaka

Download PDF

 

Korisni linkovi:

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo http://www.psp.vojvodina.gov.rs/

Uprava za agrarna plaćanja, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine http://uap.gov.rs/

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede http://www.fondpolj.vojvodina.gov.rs/