GALA

Letnja izuzetno atraktivna sorta u usponu koja dolazi sa Novog Zelada. Prednost imaju što obojeniji klonovi. Vrlo privlačna za konzumenta ali još privlačnija za proizvođača, jer pristiže u Augustu, i postiže dobru cenu na tržištu kao prva sveža jabuka. Ranim prispećem se smanjuje broj tretmana i sam input u njenu proizvodnju je manji. Najčešće se prodaje odmah posle berbe jer u startu postiže dobru cenu. Na tržištu postoje mnogo klonova ove sorte. To je vrlo aromatična jabuka. Njeno belo meso je hrskavo i sočno, blagog je, slatkog i posebno osvežavajućeg ukusa kakav preferiraju izbirljivi sladokusci.

CRVENI DELIŠES /

RED DELICIOUS

Zadnjih godina crvene sorte sve više vraćaju popularnost i postaju hit. Plodovi su krupni do vrlo krupni, pokriveni tamno crvenom bojom a u punoj zrelosti jabuka je, sočna, slatka i aromatična. Bere se u prvoj polovini septembra, a plodovi se mogu čuvati do aprila.

ZLATNI DELIŠES REINDERS® /

GOLDEN DELICIOUS REINDERS®

Zlatni Delišes Reinders je najbolji klon sorte Zlatni Delišes i trenutno je najzastupljeniji u Evropi i u svetu zbog svojih prednosti nad drugim klonovima ove sorte kao što je npr. klon B.

Najvažnija karakteristika ovog klona je potpuno odsustvo rđaste prevlake (mrežavost ploda) na plodu koja je pak izražena kod klona B i smanjuje tržišnu vrednost ove sorte. Zahvaljujući potpuno glatkom plodu usled odsustva rđaste prevlake, izraženoj krupnoći plodova, dobro regulisanoj rodnosti, kao i boljim organoleptičkim osobinama procenat extra klase ubranih plodova doseže i 95%, što za krajnji rezultat ima ostvarenje visokog profita po jedinici površine.

Zlatni Delišes Reinders je sorta koja daje sigurnost proizvođaču bilo da je početnik ili iskusan proizvođač. Na prostoru cele Vojvodine i Centralne Srbije daje odlične rezultate.

GRENI SMIT /

GRANNY SMITH

Jedna od najpoznatijih sorti jabuke u svetu, Granny Smith jedan je od identiteta Australije, a otkrivena je 60 – ih godina 19.veka. Ova pomalo neobična jabuka privlači oko svojom bojom trave, dugo se čuva i dugo održava prvobitnu svežinu i ukus, te ima „svestranost’” koju potrošači vole. Odlična je za konzum u svežem stanju i za prerađevine od jabuke. Plodovi su krupni do vrlo krupni od 200 do 250 grama.Ukus je naglašeno kiselkast. To je hrskava jabuka, tvrdog mesa i vrlo oštrog ukusa. Ipak, njeno meso dugotrajnim dozrevanjem postaje mekše. Transportabilna je. Sazreva u drugoj polovini oktobra. Interesantna je tržištu Ruske Federacije.

COPYRIGHT © 2017 PLANT FACTORY , ALL RIGHTS RESERVED. • POWERD BY DIGITAL ARTS